Individuele 8-weekse Mindfulnesstraining

De 8-weekse Mindfulnesstraining is een training in aandacht, loslaten en niet-oordelen. Je leert omgaan met oude patronen die je soms in de weg zitten. Met deze training verandert in 8 weken de grijze massa in je brein waardoor je minder reactief bent en bewustere keuzes leert maken in werksituaties en de relatie met jezelf en anderen, dit ten behoeve van je mentale, emotionele en fysieke gezondheid. Het is wetenschappelijk aangetoond dat een 8-weekse training een positief effect heeft op het ervaren van en omgaan met stress, piekeren, negatieve gevoelens, angst en pijn. Met als gevolg dat je je beter kunt concentreren en gemakkelijker ontspant.

ERVARINGSGERICHT LEREN D.M.V. AANDACHTSOEFENINGEN
De 8-weekse mindfulnesstraining is een praktische training en bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur waarin we een aantal oefeningen doen en deze nabespreken. Door stil te staan bij wat goed gaat en daar waar je obstakels ervaart, krijg je inzicht in hoe je met jezelf omgaat.
De aandachtsoefeningen binnen de training zijn op oosterse benaderingen, zoals meditatie en yoga, gebaseerd. Zo maken zitmeditatie, een liggende aandachtsoefening en ‘mindful yoga’ deel uit van het programma.
Daarnaast krijg je binnen de training ook uitleg van de thema’s en werkzame principes van mindfulness en van de oorzaken van het kwijtraken van onze natuurlijke mindfulness, zoals stress, emotionele last of piekeren.
Je ontvangt een werkmap waarin de thema’s en de oefeningen verder worden toegelicht.

DAGELIJKSE OEFENING / INVESTERING
Bewust en met aandacht leven vraagt om dagelijkse oefening; juist door dagelijks te oefenen ontwikkel en verfijn je die vaardigheid. Een aantal van de oefeningen krijg je dan ook mee om thuis verder te oefenen. Tijdens de bijeenkomsten kijken we dan terug op je “huiswerk” en de zaken die je daarin bent tegengekomen. Hierbij ligt de nadruk op het oefenen.
Door de oefeningen ook thuis en op je werk toe te passen, kun je mindfulness integreren in het dagelijks leven. Hou er rekening mee dat je drie kwartier tot één uur per dag thuis oefent. Een gewoonte doorbreken kost tijd en aandacht!

Datum/tijd: in overleg
Prijs: €1195 p.p. incl. 21% BTW (indien de training wordt vergoed door de werkgever is dit bedrag excl. BTW)
Incl. werkboek en audiobestanden, zodat je ook thuis aan de slag kunt gaan met mindfulnessoefeningen.
Onze trainers zijn gecertificeerd lid (categorie 1) bij de VMBN. Hierdoor wordt de mindfulnesstraining veelal (deels) vergoed vanuit de werkgever of zorgverzekeraar.

Neem contact op voor meer informatie of meld je nu aan.

Aanmelden

“We can never obtain peace in the outer world until we make peace with ourselves.” – Dalai Lama